Вятърът подхвърлил банкнота от 50 лева в колата на полицаи, според подсъдим за подкуп

https://www.24chasa.bg/region/article/8729479 www.24chasa.bg

Съдът в Търговище не уважи обяснението и наложи условна присъда и глоба

Вятър издухал банкнота от 50 лева от портфейла на подсъдимия за подкуп Шюкрю Х. от Омуртаг и я пуснал в служебния автомобил на проверяващите го в този момент полицаи. С това обяснение главният експерт в община Омуртаг се оправда днес пред Търговищкия окръжен съд и не се призна за виновен по повдигнатото му обвинение за даване на подкуп на униформени с цел на бъде санкциониран като шофьор за нарушение на пътя. Въпреки това не уважи това обяснение и подсъдимият получи осъдителна присъда - една година лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 1000 лева.

Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.

Според обвинителния акт, на 2 юни тази година на булевард в Търговище 38-годишният главен експерт бил спрян за проверка от полицейски служители, които работели по пътния контрол. в този момент Шюкрю Х. управлявал автомобила си без да си е сложил предпазен колан и без да е включил задължителните светлини.
Полицейският служител проверил документите на водача. Мъжът обяснил, че не слага предпазен колан по медицински причини. Служителят на реда заявил, че ще му бъде съставен фиш за движение на автомобила без светлини. Шюкрю Х. застанал до прозореца на служебната кола и пуснал в нея банкнота от 50 лева. Полицейският служител уведомил дежурната за престъпното поведение на подсъдимия и му съставил фиш.

Шюкрю Х. заявил, че вятър е издухал банкнотата от портфейла му и не се е признал за виновен в хода на образуваното срещу него бързо производство. Според прокуратурата, като отегчаващо вината обстоятелство може да се приеме фактът, че подсъдимият заема длъжност, която изисква високи морални и етични качества, което е в рязък дисонанс с поведението му на пътя на 2 юни т. г.

От прессъобщението на Апелативната прокуратура във Варна за това дело от днес не става ясно дали съдът е поискал справка от метеоролозите за силата и посоката на вятъра на 2 юни т.г. в Търговище.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на