Изследвани са 11 проби от контактните на заразения с COVID-19 мъж от село Дралфа

https://www.24chasa.bg/region/article/8734161 www.24chasa.bg
Проби за COVID-19 СНИМКА: Ройтерс

Изследвани са 11 проби от контактните на заразения с коронавирус мъж от търговищкото село Дралфа. Предприети са всички необходими противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID -19, съобщиха от Областния щаб за борба със заболяването след среща на областния управител Митко Стайков и кмета на селото Георги Цветков.

 79-годишният мъж е дал положителна проба за COVID-19 през изминалото денонощие, хоспитализиран е в УМБАЛ "Медика" Русе., преде БТА.

Пациентът е със средно тежка клинична форма на заболяване. Той не е пътувал в чужбина, не е съобщил за контакт с карантинирани или болни, обобщават от Областния кризисен щаб.

Екипи на РЗИ в Търговище са взели проби за PCR-тестове от контактните му. Изследвани са общо 11 души. Пробите се транспортират в лаборатория при УМБАЛ "Св Марина" - Варна, резултатите се очакват утре. На всички домашни контактни са предоставени предписания за самоизолация.

Председателят на Областния кризисен щаб Митко Стайков призовава жителите на областта да запазят спокойствие, но и стриктно да спазват разпоредбите за превенция на заболяването.