Относително спокойно е в Ловеч в извънредната ситуация

https://www.24chasa.bg/region/article/8755813 www.24chasa.bg
МБАЛ Ловеч СНИМКА: Архив

Обстановката в Община Ловеч към момента, в период на обявена извънредна ситуация поради пандемия, е относително спокойна. Това съобщи директорът на РИЗ - Ловеч, д-р Анета Винева по време на заседанието на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч.

От ловешката болница са изписани двама излекувани пациенти, в момента няма хоспитализирани. За областта досега са регистрирани 16 случая, 14 са излекувани, един е под карантина. Чака се да бъде изписан още един от София.

В МБАЛ-Ловеч наличните легла за болни от коронавирус са 18, а в Белодробната болница в Троян -30.

По време на заседанието, водено от кмета Корнелия Маринова, са били разисквани санитарните мерки по някои предстоящи прояви като храмови празници по селата, един концерт на открито и ралито в с. Баховица на 11 и 12 юли.

Представителите на институциите изказали мнение, че те могат да се провеждат при спазването на всички предписани мерки за събития на открито. Става дума за това, че продавачите на преместваеми обекти трябва да са с маски, останалите участници трябва да спазват физическа дистанция, да не се допуска струпване на много хора на тясно място и прочие.

Започнали са тематични проверки на вендинг-апаратите за кафе, съобщил директорът на ОД "Безопасност на храните" д-р Росен Федерчев. Проверките се правят съвместно с представители на НАП в цялата област. До дни ще бъде ясно колко от проверените кафе-машини са без обявен собственик.

Абитуриентските срещи по ресторантите са преминали без произшествия, проверките на екипи на РЗИ са констатирали, че санитарните мерки се спазват.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под карантина е поставена скандалната силиконка Анита Мейзер на Хаваите. Това се е наложило заради пандемията. За неволите си, съпътствали поредното й екзотично пътуване, сексбомбата споделя в социалната мрежа. Мейзер отпътувала към Хаваите от Лас Вегас. Някогашната миска тихомълком се изнесе в столицата на хазарта

Певицата Милена Славова е била спряна с колата й от полицаи и глобена без никакво нарушение, твърди самата тя. Дори й било предложено да си избере санкция, за да й е по-евтино. "Тези "другари" ме спряха и ме попитаха за какво искам да ме глобят! Аз попитах защо трябва да ме глобяват, като всичко ми е наред

Съпругата на Георги Илиев преди време взриви мрежата с емоционален пост - навремето с любовта му притежавала света, а сега имала пари, но се чувствала бедна Мая Илиева се завърна в България. Вдовицата на покойния Георги Илиев от няколко седмици е в София и вероятно не смята скоро да напуска страната