От Чекотинския манастир благодарят на Борисов за дарените от него средства

https://www.24chasa.bg/region/article/8759961 www.24chasa.bg
Бойко Борисов

От Чекотинския манастир "Св. Архангел Михаил" са изпратили благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов за дарените от него средства, съобщават от Българската патриаршия, цитирани от БТА.

На 27 юни от партия ГЕРБ съобщиха, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е дарил 20 000 лв. на Чекотинския манастир "Св. Архангел Михаил". Сумата е била събрана от членовете на парламентарната група на ГЕРБ и е била предоставена на премиера Борисов по случай рождения му ден, който е бил по-рано през юни. Средствата ще бъдат използвани за неотложен ремонт в едно от крилата на Светата обител.

Дарението е било връчено от премиера Бойко Борисов на Ловчанския митрополит Гавриил, който е благодарил на Борисов, че за пореден път помага на християнското вероизповедание и за обновяването на храмовете в България, съобщиха преди дни от ГЕРБ.

В благодарственото писмо до премиера Бойко Борисов игуменът на манастира йеромонах Михаил Диловски пише, че братството на Чекотинския манастир "Св. Архангел Михаил" дълги години е планирало довършването на започнатия строеж "Ново крило с трапезария".

"Години наред спестявахме, защото не сме богат манастир. От миналата година се захванахме сериозно с инициативата. С Божията помощ и по молитвеното застъпничество на Св. Архангел Михаил и нашия Владика Гавриил ние напреднахме много. Някои хора не вярват в чудеса, но аз ще кажа, че тъкмо бях говорил с майсторите да прекратим дейностите, поради липса на средства, когато разбрахме за вашето драговолно и лично дарение. Такова парично дарение не сме предполагали, че може да получим! Искрено Ви Благодарим! Средствата ще бъдат използвани за дограма и за външни и вътрешни настилки на сградата. Решили сме да бъдете записан в кондиките на манастира, като голям дарител, за вечно поменаване", пише в писмото си до министър-председателя игуменът на манастира йеромонах Михаил Диловски.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на

Спецчасти с автомати задържаха мъже в различни части на България. Всички са свързвани с Васил Божков и сочени за неговите "десни ръце". Имената на част от тях излязоха в списък с бивши ченгета, близки до хазартния бос. Арестите започнаха сутринта, по времето, когато Васил Божков съобщи, че съдът е отменил вземането на лиценза на "Еврофутбол" (виж