Стрелецът от Добрич, опитал да убие жена си, остава в ареста за постоянно

https://www.24chasa.bg/region/article/8760047 www.24chasa.bg
Снимка: Пиксабей

Състав на Добричкия окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо 52-годишния Метин К., който направи опит да убие съпругата си, най-малко два куршума са я улучили при стрелбата му в жилищен вход. Като по чудо патроните не улучили дъщеря му.

Освен че е обвинен в опит за убийство, той е привлечен към наказателна отговорност и за незаконно държане на преправен в боен газов пистолет.

От приложените по делото справки става ясно, че престъплението, за което мъжът е обвинен, е извършено в срока на действие на издадена спрямо него заповед по закона за защита от домашно насилие, издадена от Добричкия районен съд, според която мъжът е имал забрана да доближава съпругата си, нейното жилище и месторабота, както и местата за социални контакти и отдих.

Престъплението, за което мъжът е обвинен, се наказва с лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена