Не предвиждат съкращения на работници след взрива в "Свилоза"

https://www.24chasa.bg/region/article/8760293 www.24chasa.bg
Химическият комбинат "Свилоза" в Свищов Кадър: БНТ

Загубите за всеки пропуснат ден с изключени инсталации струва на завода 70 000 лв.

Пожарникари и застрахователи влязоха след взрива в химическия комбинат "Свилоза" в Свищов, предаде БНТ. Прави се технически оглед, изчисляват се щетите и се разследва причината за аварията.

И днес двете автоматични станции в града не отчетоха замърсяване на въздуха. В цеха за производство на целулоза работят 500 души.

Ръководството на завода заяви, че не предвижда съкращения.

Част от служителите днес бяха на работните си места, но за да изключат инсталациите в завода.

Загубите за всеки пропуснат ден струва на завода 70 000 лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена