Втори служител на Община Варна с COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/8763271 www.24chasa.bg


Още един служител на Община Варна е с потвърдена положителна проба за коронавирус, съобщи кметът на Варна Иван Портних. Това е втори случай на заразата сред служители в сградата.
Заразената жена не е имала връзка с първия случай, не е и контактувала с граждани. Тя се е заразила в в семейството си и е в добро общо състояние, каза още Портних. В момента се извършва епидемиологично проучване от РЗИ – Варна за установяване на контактните лица, а етажът в сграда на общината, където работи служителят, се дезинфекцира.
Иван Портних призовава хората да направят това, което направиха в началото на пандемията – да се държат отговорно и да спазват всички предписания.
Кметът допълни, че всички 22 проби на контактни лица на първия заразен в Община Варна са отрицателни. Очакват се и резултатите от тестовете на персонала на детска градина „Ален мак”, където 4-годишно дете беше диагностицирано с Covid-19.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена