Осъдиха условно пенсионер, блудствал с малолетни момичета в Монтанско

https://www.24chasa.bg/region/article/8764792 www.24chasa.bg

Съдът е признал за виновен мъж, изправен на подсъдимата скамейка с обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Монтана за блудствени действия, съобщиха от прокуратурата, цитирани от dariknews.bg.

63-годишният подсъдим работел по предпенсионна програма към кметство в едно от селата в област Монтана. През деня на 19 юни 2019 г., мъжът приближил вървящо по улица единадесетгодишно момиче и го прегърнал.

След това извършил спрямо малолетната блудствени действия без съвкупление. Ученичката го отблъснала и споделила за случилото се на братовчедка си. По-късно същия ден възрастният мъж, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, извършил блудствени действия и спрямо друго момиче на десетгодишна възраст.

След деянието дал на детето един лев и го предупредил да не казва на родителите си. Пострадалата успяла да избута ръцете му, прибрала се вкъщи и се оплакала на близките се. За случилото се била сигнализирана полицията, след което започнало разследване срещу него за извършеното престъпно деяние.

Окръжният съд в Монтана е постановил осъдителна присъда спрямо него и му е наложил наказание от две години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок. Тя може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов