Нов тежък случай на COVID-19 в Търговищко

https://www.24chasa.bg/region/article/8767789 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Потвърден е случай със средно тежка клинична форма на заболял от COVID-19 в област Търговище. Това е жена на 46 години от търговищкото село Голямо Ново, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Търговище.

Случаят е съобщен на здравните власти днес сутринта от Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище. Пациентката е насочена за хоспитализация след преглед на 30 юни от личният си лекар. Хоспитализирана в същия ден след обяд 14,20 часа в здравното заведение в Отделението по инфекциозни болести. Жената се е оплаквала от отпадналост, температура, суха кашлица и задух. Направен й е бърз тест, взет й е секрет за PCR тест, който излиза положителен на 1 юли, конкретизират от РЗИ.

Заболялата живее в самостоятелна къща с четирима контактни от семейството си. Жената не е напускала страната, не съобщава да е имала контакт с карантинирани, както и с болни.

На домашните контактни са връчени предписания за поставяне под 14 дневна домашна карантина. Взети са им проби за PCR тест, които са транспортирани до "МБАЛ Св.Ив.Рилски" в Разград. Епидемиологичното проучване продължава, информират от здравната инспекцията.