Откриха паметна плоча по случай 140 г. от създаването на военните окръжия у нас

https://www.24chasa.bg/region/article/8768213 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Община Русе

Днес пред сградата на Военно окръжие – Русе се състоя военен ритуал, който отбеляза 140-годишнината от създаването на военните окръжия в България. Той бе открит от военни маршове в изпълнение на „Общински духов оркестър“ и продължи с освещаването на паметна плоча по случая, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, областният управител на Област Русе Галин Григоров, началникът на политическия кабинет на Министъра на отбраната Илия Налбантов, отец Стефан от Русенска света митрополия, директорът на дирекция „Планиране програмиране и бюджет“ в Министерство на отбраната Ангел Маринов, началникът на Централно военно окръжие полк. Георги Петков, началникът на Военното окръжие в Русе полк. Цанко Недев, кметове на общини в Област Русе, Димитър Димитров, изработил безвъзмездно юбилейната плоча „140 години военни окръжия в България“, зам.-кметът Димитър Недев, ректорът на Русенския университет чл. кор. проф. д.т.н Христо Белоев, началникът на РУО д-р Росица Георгиева, председателят на общинския съвет на Съюза на ветераните от войните в Русе о.з. старши лейтенант Василка Илиева, представители на местната власт, командири на военни формирования, офицери и сержанти от запаса и резерва, ветерани от войните.

Кметът на Общината взе участие в символичното срязване на лентата на новата плоча пред Военното окръжие, а в знак на уважение г-н Милков получи и юбилейна грамота за значим принос в развитието и издигане на престижа на военните окръжия и по повод 140-та годишнина от създаването на структурите за военен отчет от Министерството на отбраната и разпореждане на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Отбелязването на празника продължи с откриването на тематична изложба в Доходното здание при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка