Бургас с най-много одобрени проекти за достъпна среда

https://www.24chasa.bg/region/article/8768719 www.24chasa.bg
18 проекта за достъпна среда ще бъдат реализирани в Бургас.

18 от общо 49 за цялата страна ще се реализират в морския град

Бургас отново е на първо място в страната по одобрени проекти по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика, съобщиха от общинската администрация.

18 са одобрените проекти от Бургас от общо 49 за цялата страна или 37 % от всички одобрени проектни предложения. Повечето градове в страната, кандидатствали по програмата, са с по един или два одобрени проекта. Други четири бургаски проекта са поставени от министерството в графа "резерва", уточняват от общината.

Предложенията, които са одобрени, са от жилищните комплекси "Изгрев" и "Зорница" - 4, "Славейков" - 6, "Лазур" - 2, "Меден рудник" - 4, "Братя Миладинови" и "Възраждане" - 2.

Това за втора поредна година определя Бургас като най-активният град в страната, след като отново подготви 30 нови проекта със съдействието на общинската администрация. При миналогодишната сесия от подадените 30 проекта бяха изпълнени 27.

Програмата дава възможност за осигуряване на достъпна среда както на хора, живеещи в панелни блокове в града, така и на такива,които обитават къща на село или в кварталите.

За добрата подготовка и значителния брой подадени проекти Община Бургас разчиташе отново разчиташе на съдействие  от регионалната оргинизация на Съюза на инвалидите,  местните социални центрове, както и на активността на бургазлии, коментират от общинската администрация.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане