Кметът на Перник си вдигна заплата от 2800 на 5070 лв.

https://www.24chasa.bg/region/article/8769178 www.24chasa.bg
Кметът на Перник Станислав Владимиров СНИМКА: Архив

На днешната сесия на общинския съвет в Перник кметът Станислав Владимиров вкарва докладна записка, с която предлага да му се увеличи заплата от 2800 лв. на 4200 лв.

В икономическата комисия обаче съветниците от БСП предлагат промяна на решението и заплатата му да стане максималния възможен размер. Той не може да надхвърля основната министерската заплата, която от февруари тази година е 5592 лв. Максимумът за община от ранга на Перник обаче е 5072 лв.

По време на заседанието на местния парламент "за " предложението гласуват съветниците от БСП, ВМРО, БДЦ и АБВ. "Против" са само петимата съветници от ГЕРБ. Така почти двойното увеличение на кметската заплата вече е факт, съобщиха на "24 часа" недоволни общинари.

На фона на огромните задължения на общината от 30 млн. лв. освен заплатите на кмета се увеличават и заплатите на двамата заместници на кмета, на председателя на Общинския съвет и зам.-председателите на съвета, ядосват се те. 

Още на втората сесия на съвета общинските съветници намалиха заплатите си двойно и от 1400 лв. вече получават по 700 лв. Заплатите на служителите на общината са под 900 лв.

"Цитираните дългове са на ГЕРБ и аз ги връщам. Освен това заплатата на кмета не се плаща от пернишките данъци, а от държавния бюджет, така че ГЕРБ пускат фалшиви новини, смесвайки двете неща. Но неграмотността в пернишката политика е огромна“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред "24 часа".

"Да, аз се издържам от заплатата си. Нямам офиси, които да преотдавам незаконно. Не вземам ресто от фирми. Не рекетирам хората и бизнеса. И не ме е срам да съм кмет, който се издържа от заплата, а не от далавери", категоричен бе Владимиров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12