РЗИ-Ловеч затвори за 24 часа заради втори случай на COVID-19

https://www.24chasa.bg/region/article/8771239 www.24chasa.bg
МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч СНИМКА: Архив

Регионалната здравна инспекция в Ловеч затвори за 24 часа отделението по неонатология на ловешката болница заради втори потвърден случай на заразен с коронавирус от персонала на отделението, предаде БНР.

В случай, че в този 24-часов интервал се налага новородени с усложнения да бъдат хоспитализирани от болниците в Троян и Луковит, те ще бъдат насочвани към Плевен.

След установения в сряда заразен с коронавирус лекар от неонатологията и направените изследвания на персонала на отделението с положителна проба е и медицинска сестра на 66 години от село Голец. Жената е без оплаквания. Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни.

Отделението по неонатология е затворено със заповед на директора на РЗИ за 24 часа, считано от 19 ч. на 2 юли за щателно почистване и крайна огнища дезинфекция.

Персоналът с отрицателен резултат продължава да полага грижи за новородените при спазване на всички мерки за безопасност.

Останалият персонал в отделението ще бъде изследван днес и няма да бъде допуснат на работа до получаване на отрицателен резултат. Заразен с коронавирус е и мъж от Ловеч на 24 години. Изследването е проведено на 2 юли в лаборатория в гр. София.

Предстои установяване на контакт с лицето, намира ли се на територията на област Ловеч, негови контактни.

В случай на карантиниране на адрес в София, ще бъде предаден на Столична РЗИ за наблюдение.

Към 8,00 часа на 03 юли диагностицираните случаи в област Ловеч са 19, активните случаи са 4, излекуваните са 15.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов