Изтребват 174 000 щастливи кокошки в Асеновград

https://www.24chasa.bg/region/article/8771351 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

 20 инспектори влязоха в птицефермата, работниците настръхнаха

7 автомобила с 20-ина инспектори от пловдивската агенция по безопасност на храните влязоха в асеновградската птицеферма и искат да унищожат 174 000 кокошки носачки.
"В момента е страшна разправия. Искат документи и напират да избиват здрави птици", разказаха работници пред 24plovdiv.bg. Предприятието е известно с щастливите си кокошки. Причината за изтребването според БАБХ е наличие на птичи грип.
Шефката на предприятието Андреана Павлова е категорична, че такъв няма. Тя твърди, че заразата е била ликвидирана преди месец и всичко е дезинфекцирано.
"Проблемът отдавна е отстранен, мина и карантината", допълват от птицефермата. Работниците са настръхнали, защото близо 100 души ще останат без препитание.
Фирмата е наела адвокати, които в момента се опитват да спрат избиването.
Павлова недоумява на какво се дължи рязката промяна в отношението на инспекторите. Преди време именно те ги уверили, че ще им окажат съдействие, за да спасят птицефермата. Сега обаче били непреклонни, че трябва да бъдат избити 4 халета със 174 000 кокошки.
От Агенцията по безопасност на храните все още не са изпратили позиция по въпроса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под карантина е поставена скандалната силиконка Анита Мейзер на Хаваите. Това се е наложило заради пандемията. За неволите си, съпътствали поредното й екзотично пътуване, сексбомбата споделя в социалната мрежа. Мейзер отпътувала към Хаваите от Лас Вегас. Някогашната миска тихомълком се изнесе в столицата на хазарта

Певицата Милена Славова е била спряна с колата й от полицаи и глобена без никакво нарушение, твърди самата тя. Дори й било предложено да си избере санкция, за да й е по-евтино. "Тези "другари" ме спряха и ме попитаха за какво искам да ме глобят! Аз попитах защо трябва да ме глобяват, като всичко ми е наред

Съпругата на Георги Илиев преди време взриви мрежата с емоционален пост - навремето с любовта му притежавала света, а сега имала пари, но се чувствала бедна Мая Илиева се завърна в България. Вдовицата на покойния Георги Илиев от няколко седмици е в София и вероятно не смята скоро да напуска страната