Кметът на Велико Търново е с отрицателен тест за коронавирус, но се е изолирал

https://www.24chasa.bg/region/article/8773235 www.24chasa.bg
Отляво надясно - областният управител проф. Любомира Попова и шефката на РЗИ д-р Евгения Недева СНИМКА: Авторката

Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов е под 14-дневна карантина заради контакт със заразени от коронавирус по време на баловете в старата столица, съобщиха на брифинг от областния оперативен щаб.

"Кметът е с отрицателен тест за коронавирус. Сградата на общината е дезинфекцирана и работи. Кметът се е самоизолирал. Той е отговорна личност и по никакъв начин не би застрашил здравето на служителите от общинска администрация и гражданите“, заяви областния управител проф. Любомира Попова.

Тя допълни, че градоначалникът не е контактувал с администрацията след абитуриентските балове, затова те не са поставени под карантина.

Шефката на РЗИ д-р Евгения Недева уточни, че новите случаи за последното денонощие са 15. 8 от тях са свързани с абитуриентския бал от 27 юни в старата столица. Диагностицираните са зрелостници, придружители и учители от Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов. Карантинирани са общо 40 лица.

Общо от началото на епидемията са диагностицирани 58 души. 28 са излекувани, 19 са в домашна изолация за 14 дни, 6 са в болница и 4 са починали.

„В региона няма клъстерно разпространение на COVID-19, при нас е дифузно“, подчерта д-р Недева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда