Борисов: Най-много разчитаме на Спецсилите (обновена)

https://www.24chasa.bg/region/article/8774556 www.24chasa.bg
Премиерът връчи бойното знаме на Съвместното командване на специалните сили на неговия командир ген. Явор Матеев

Войската, на която най-много разчитаме, са Специалните сили. Те вършат най много работа. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Съвместното командване на специалните сили в Пловдив.

"Не беше лесно, имаше много съпротива за това формирование, тъй като трябват допълнителни средства - бронирани машини и оборудване. 

Имате вече 300 000 патрона, а на 18 март ще бъдете в новата си казарма, която в момента се строи", обърна се към командосите Бойко Борисов.

Той им поръча да тренират, да се готвят така, че да останат живи и здрави, за да бъдат със семействата си.

Преди това Борисов връчи бойното знаме на Съвместното командване на специалните сили. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов пък връчи представителния флаг.  

След тържествената церемония премиерът отказа да отговаря на репортерски въпроси, качи в джипа си пловдивския митрополит Николай и потегли към духовната семинария.

Сградата й беше ремонтирана основно благодарение на отпуснатите от правителството 600 000 лева.

Сменени са старите покриви, отоплителната система, подовите настилки.

"Важно е младите хора, които искат да станат свещеници, да се обучават в подходяща среда. И сградата отвън е много красива, красота за града", посочи Борисов.

При посещението си в семинарията бе придружен от пловдивския митрополит Николай и кметът Здравко Димитров.

Борисов разгледа и другите обновени места в духовното училище, едно от които библиотеката.

Борисов: Най-много разчитаме на Спецсилите (обновена)

Борисов: Най-много разчитаме на Спецсилите (обновена)

Борисов: Най-много разчитаме на Спецсилите (обновена)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов