Новите случаи във Варна са сред семейства

https://www.24chasa.bg/region/article/8777362 www.24chasa.bg

Сред новите 16 регистрирани случаи на заразени с коронавирус във Варна в неделя, има няколко семейства. Повечето от тях нямат общо помежду си, но два от случаите става дума за заразени няколко души в семейство- съпруг и съпруга, баща и син и други. Това съобщават за "24 часа" от здравната инспекция в града. Всички нови заразени са с лека симптоматика и са на домашно лечение. В последните дни спада възрастовата граница на заразените във Варна, като някои от тях се твърди, че са пипнали вируса в нощни заведения.Двама от най-новите случаи са именно такива.

Прогнозата е, че случаите на COVID-19 във Варна и областта ще продължат да се увеличават във времето. До този момент са взети за изследване над 1 400 проби от съмнителни за заразата. До момента в морския град стават 144, показват данните на Националната информационна система.
Днес Варна държи второто място по брой заразени в страната. това се случва след като преди близо месец града беше една от зоните у нас с нулев процент на заразяване близо месец и половина.