Кметът на Перник: Предложих заплатата да ми се увеличи с много по-малко от гласуваното

https://www.24chasa.bg/region/article/8777739 www.24chasa.bg
Станислав Владимиров Кадър: Би Ти Ви

Предложих на Общинския съвет в Перник заплатата да ми се вдигне с много по-ниска сума от гласуваната. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред Би Ти Ви. Тази седмица от 2800 лв. месечното му възнаграждение стана 5072 лв. Това е възможно, след като от 2019 г. действат нови правила за определяне на кметските заплати, обвързващи ги с министерските.

„Вкарах докладна за доста по-скромна сума – за 4 200 лв. бруто, което щеше да е около 3700 лв. чисто или с около 1000 лв. щеше да е повишението. Общинският съвет реши друго. Най-облагодетелствани ще са ръководството на Общинския съвет, мнозинството е от ГЕРБ. Председателят и двамата му заместници ще взимат около 4800 лв. за около 2 работни дни в месеца“, допълни Владимиров.

Владимиров обясни, че преди да стане кмет е имал по-високи доходи, защото е бил народен представител.

По думите му в публичното пространство е тръгнала информация за различна сума на увеличението. Той допълни, че на места е чел как заплатата му надминавала 6000 лв. „ГЕРБ-Перник, за последните няколко месеца, това беше единствената новина, която успяха да родят, информацията беше фалшива – и за размера, и за технологията как е влязла докладната в Общинския съвет. Те не могат все още да преглътнат загубата от изборите“, заяви градоначалникът на миньорския град.