Оставиха за постоянно в ареста 25-годишен заради 50 грама марихуана

https://www.24chasa.bg/region/article/8781322 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Окръжният съд в Силистра остави за постоянно в ареста 25-годишния Мартин Й., който преди няколко дни бе арестуван заради това, че е шофирал мотопед дрогиран и без документ за правоуправление. При претърсване в него и в дома му са били открити и 50 грама марихуана.

Искането на Прокуратурата за постоянна мярка „задържане под стража” е било мотивирано от предположението, че Мартин Й. може да извърши ново престъпление или да се укрие.

Защитата на обвиняемия е пледирала, че той не е извършил престъпление, което да се квалифицира като тежко, че същият трябва да полага грижи за баща си, който не е добре здравословно, и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Пред съда младежът е обявил, че не разпространява наркотици, а иззетото количество е било за негова лична употреба. Поискал е по-лека мярка за неотклонение, заявявайки, че няма да се укрие, нито да извърши ново престъпление.

Тъй като обаче се оказало, че е следствен по друго досъдебно производство, отново свързано с държане на наркотични вещества съдът приел, че опасността от извършването на ново криминално деяние е съвсем реална. Затова и решението е за най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Варна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов