Майка и син в ареста за 267 стръка марихуана в оранжерия и 3 ниви в планината

https://www.24chasa.bg/region/article/8785669 www.24chasa.bg

РС- Кюстендил, под председателството на съдия Елисавета Деянчева определи мерки за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. Д. и С. И. / майка и син /, които са привлечени като обвиняеми за засяване и отглеждане на 267 броя растения от рода на конопа – канабис и за държане на съоръжение за производство на алкохолни напитки.

В искането си от Районна прокуратура – Кюстендил посочват, че С. И.,  на 49 г., и Д. Д., на 69 г., са обвинени, че през 2019 г. са засели и до 4 юли 2020 г. са отглеждали 267 броя растения марихуана  в обособен парник и три ниви, в махала "Вучковата" на с. Вратца. Изградено е капково напояване, открити са специални торове за отглеждане на канабис, спринцовки за определяне на количеството препарат. Мястото е трудно достъпно и до него може да се стигне само с високопроходими автомобили, има изградено видеонаблюдение, се посочва още в искането на прокурор Албена Разсолкова. За това престъпление законът предвижда затвор от 2 до 5 години и глоба от 5 000 до 10 000 лв.

В съучастие, като съизвършители, двамата са обвиняеми и за още едно престъпление по НК, за това че са държали предмети и технически съоръжения -  метален съд с капак, свързан посредством медна тръба с варел, предназначени за производство на алкохолни напитки. За това престъпление законът предвижда затвор до 3 години.

Обвиняемата Д. Д. при разпита си, в присъствието на защитник е поела изцяло вината и за двете престъпления. Адвокат Димитър Димитров пледира за вземане на мярка за неотклонение "подписка" и за двамата, като се мотивира, че няма реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление, а по отношение на С. И., няма и наличие на обосновано предположение, че е извършител на престъпленията, за който е обвинен.

Съдът счете, че авторството на деянията не се разколебава от събраните към момента доказателства и за двамата обвиняеми. Предвидима е опасност от извършване на други престъпления, тъй като разследването е на ранен етап. Съществува възможност, обвиняемите да укриват доказателства и да заличават следи, се казва още в мотивите на съдия Деянчева.

Определението на РС - Кюстендил подлежи на обжалване или протест пред Окръжен съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актрисата Саня Борисова и рапърът Кристо прекараха няколко дни заедно на тузарския гръцки остров Миконос, научи "България Днес". Дестинацията се превръща в една от най-актуалните за родните знаменитости, откакто нискотарифна компания пусна директни полети от София и обратно. Миналия вторник рано сутринта Саня и Кристо се появяват заедно на

В сериозно положение изпадна фолклегендата Сашка Васева. Певицата не успя да събере пари за лечение на очите си, а заради коронавируса не я канят и на участия. "Пари за лечението на слепотата ми нямам. Направих кампания за събиране на средства, за да отида в клиника в Германия, но резултат няма. Хората вероятно са в затруднено положение и нямат

Прахът на обичаната народна певица Христина Лютова беше разпръснат в Родопите. "Гласът на Родопа планина", както приживе беше наричана изпълнителката, почина през месец май тази година - 12 дни преди да отпразнува 80-ия си юбилей. Предсмъртното й желание е да бъде кремирана, а прахът й да бъде разпръснат от планинския рид Кайнадина