Баба дари 10 лева на областната болница в Сливен, фирма - 14 хиляди

https://www.24chasa.bg/region/article/8788874 www.24chasa.bg
МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен. Снимка Архив

От 17 март досега по сметката на областната болница "Д-р Иван Селимински" в Сливен са постъпили дарения на стойност 131 799,75 лева, съобщиха от болницата днес. Дарителската кампания е в подкрепа на медиците в борбата с COVID-19. Кампанията продължава заради повишеното разпространение на заразата през последните седмици. В момента настанените с вируса в Инфекциозното отделение на областната болница в Сливен са 37, персоналът там има нужда от закупуване на предпазни материали.

До момента дарителите са 110. Сред тях са училища, институции, фирми и граждани. Най-голямата сума е постъпила от фирма - 14 000 лева, а 10 лева са дарени от възрастна жена.

Изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров уверява, че дарените пари се разходват при пълна отчетност и прозрачност. Той информира, че от общата сума до вчера са закупени апаратура и предпазни средства за 124 179,61 лв. Остатъкът от 7620,14 лв. ще бъде прибавен към средствата, които оттук нататък ще постъпят и ще послужат за покупка на необходимите материали.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Андреа, ексклузивно пред "България Днес": Не се чувствам предадена, правя песни, вдъхновена от личния си живот, казва изпълнителката "Не се чувствам предадена!" Това заяви Андреа специално за "България Днес" в първото си интервю след раздялата си с Кубрат Пулев. Фолкпевицата разкрива пред вестника, че никой не я е предавал в трудните моменти

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"