Осъдиха 5-има пловдивски полицаи за грабеж и искане на подкуп на търговец

https://www.24chasa.bg/region/article/8789757 www.24chasa.bg

Петима полицаи от ОД на МВР в Пловдив бяха осъдени на по 5 и 6 г. лишаване от свобода и глоби от 3000 лева до 6000 лева заради грабеж на нелегални цигари и получаване на подкуп.

Петър Атанасов и Стефан Модев получиха по 6 г. лишаване от свобода, бившият шеф на РУ-Раковски Георги Илиев - 5 г., а колегите му Валентин Гоцев и Желязко Колев - съответно 4 и 3 г. Единствено за Колев наказанието е условно.
Модев, Гоцев, Колев и Илиев трябва да заплатят в полза на държавата равностойността на липсващия подкуп от 10 000 евро, който са получили, т.е 19 558 лева. Всеки от тях ще брои по 4889, 57 лева.

Осъдените ще покрият и разноските от 5000 лева на адвоката на пострадалия търговец. 

Окръжният съд призна за виновни Петър Атанасов и Стефан Модев за това, че през декември 2016 г. в Пловдив са отнели 5000 кутии цигари на стойност 37 500 лева, кожен калъф и пари от търговеца. Общата стойност на заграбеното е 41 502 лв.

Модев, Гоцев, Колев и Илиев са поискали 10 000 евро от същия търговец, за да не предприемат действия срещу него като притежател на безакцизна стока.

След произнасяне на присъдата Гоцев и Илиев, които бяха на свобода с парична гаранция, са задържани.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта