Шивашка фирма от Русе успешно изпълни проект за иновации с евросредства

https://www.24chasa.bg/region/article/8791565 www.24chasa.bg

На 10.07.2020 г., от 10:30 ч. и от 13.00 ч., в гр. Русе, на адрес ул. Княжеска № 4, конферентна зала на хотел Ана Палас, компания ЕЛЕНА ФЕШЪН РУСЕ ЕООД проведе две последователни събития - Работна среща и Пресконференция в изпълнение на проект BG16RFOP002-3.004-0129 „Ресурсна ефективност в ЕЛЕНА ФЕШЪН РУСЕ ЕООД“ по процедура BG16RFOP002-3.004 „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите”.

Бенефициентът ЕЛЕНА ФЕШЪН РУСЕ ЕООД е шивашко предприятие, което внедри пилотно за България технологично решение, представляващо производствена иновация. По време на изпълнение на проектните дейности бяха внедрени технологични и ИКТ решения и методи за оптимизиране на производствените процеси, намаляване на използваните суровини и на образуваните отпадъци в съществуващото производство - Линия от автомати за производство на рокли със софтуерно управление и транспортна система (ДМА) и Система за автоматизирано следене на отделните процеси в производството на облекла в реално време за гарантиране на високо качество на процеса и оптимизиране на производството (ДНА).

Успешното изпълнение на проекта създаде предпоставки за по-ефективно използване на ресурсите в предприятието, положителен ефект върху опазването на околната среда, чрез ефективно управление на отпадъците, елиминиране на използваните ОХВ, намаляване на количеството емисии в атмосферния въздух, намаляване на количеството използвани отпадъци от опаковки.

На пресконференцията бенефициентът представи целите на проекта, изпълнените дейности и постигнатите резултати, след въвеждане в експлоатация на пилотните технологични решения, с цел информиране на заинтересованите страни и мултиплициране на резултатите.

С организирането на работната среща се постигна повишаване информираността на по-тясно заинтересованите страни и показване ефекта от въвеждането на пилотния иновативен производствен процес.

Поканени за участие бяха медии, граждани, институции и предприятията, осъществяващи същата дейност – производство на облекло, както и други заинтересовани страни от шивашкия сектор, които могат да въведат или да разпространят пилотните технологии.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 1 549 000.00 лв., от които 791 690.00 лв. европейско и 139 710.00 лв. национално съфинансиране.

------------------------------------------------------ www.eufunds.bg -------------------

Цялата отговорност за съдържанието на анонса се носи от ЕЛЕНА ФЕШЪН РУСЕ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов