Създават инвазивно отделение в болницата в Гоце Делчев

https://www.24chasa.bg/region/article/8792691 www.24chasa.bg
.

Със заповед на министъра на здравеопазването, от 21.05.2020 г. се разрешава на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев да осъществява нови медицински дейности.

Това са: инвазивна кардиология, неинвазивна кардиология, кардиологично интензивно лечение на сърдечно-съдовите усложнения и контрол върху критичните нарушения на хемодинамиката, дейност за кардиостимулация, имплантиране на кардиовертер - дефибрилатори, ресинхронизиращо лечение.

Разширяването на дейността с нови клинични пътеки по „Кардиология“ ще осигури навременна реакция при спешност, ще доведе до по-голям процент излекувани пациенти за хронично болни и ще спести време и разходи на населението от района за пътуване до Благоевград и София.

За новото Кардиологично отделение са предвидени 10 допълнителни легла. За да бъдат реализирани новите медицински дейности, е нужно да се купи ангиографски апарат и да се оборудва ангиографски кабинет. Въпросът бе разгледан на последното заседание на Общински съвет и съветниците взеха единодушното решение той да бъде закупен. Анализът на данните показва, че тази инвестиция ще е изключително полезна за бърза реакция и животоспасяващи действия при инфаркти и други сърдечни кризи, за които времето за действие е ограничено и важно за пациентите, без да се налага да пътуват, така също средствата ще имат добра и бърза възвращаемост, чрез здравната каса, което ще доведе до подобряване на финансовите резултати на здравното заведение.

В момента в болницата работи един лекар с придобита специалност по кардиология и един, който специализира кардиология. Ръководството на болницата предвижда сключването на договори с двама лекари със специалност по кардиология и сертификати по инвазивна кардиология и експертно ниво по ехокардиография, както и на още двама лекари със специалност по кардиология и сертификати по ехокардиография. Ще бъде сключен договор и с лекар, специализиращ кардиология. Всички местни лекари, които са специалисти в областта също ще бъдат поканени да се включат в работата на новото отделение като много се разчита, че те ще бъдат полезни със своите знания и опит.

Създаването на новото кардиологично отделение в МБАЛ "Иван Скендеров" е важна и успешна стъпка по отношение развитието на болницата. От една страна то ще доведе до много по-добро и качествено обслужване на пациентите от района, а от друга страна до повече приходи в болницата и стабилизиране на финансовото й състояние.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина