23-ма с коронавирус в болниците в Дупница и Кюстендил

https://www.24chasa.bg/region/article/8793560 www.24chasa.bg

След участие във видеоконферентна среща между министър-председателя Бойко Борисов, Националния оперативен щаб и областните управители, на която бе обсъдена актуалната обстановка свързана с коронавируса, губернаторът на Кюстендил Виктор Янев свика на спешно заседание на Областния кризисен щаб.

Да се засили контролът по спазване на мерките в област Кюстендил и всички институции, които имат ангажимент по овладяването на коронавируса, да се включат активно, около това се обединиха членовете на Кризисния щаб. "Това, което се въвежда като заповеди и противоепидемични мерки от Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб, трябва да се спазва стриктно в областта.

Ще продължим да апелираме към съвестно спазване на мерките от страна на съгражданите ни, но всички институции трябва да засилят контрола там, където липсва добросъвестност", подчерта Виктор Янев. Той разпореди да се направи и детайлен анализ на обстановката в болничните заведения в областта.

Областната дирекция по безопасност на храните в Кюстендил ще започне по-чести проверкина хранителните вериги във връзка с това дали се спазват противоепидемичните мерки, стана ясно по време на заседанието.

Областният управител запозна също членовете на Щаба с изпратено писмо от шефа на ГКПП "Олтоманци", свързано с планираното провеждане на Международен събор в граничното с. Голеш на 12.07.2020 г. След анализ на епидемиологичната обстановка в областта, Кризисният щаб определи провеждането на такова мероприятие като нецелесъобразно. Да продължида се следи внимателнои обстановката по границите, решиха членовете на Областния щаб.

Актуална информация за броя новозаразени и противоепидемичната картина в областта предоставихад-р Кръстева и директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков. От РЗИ с тревога обърнаха внимание на факта, че много голям процент от новопотвърдените случаи са със симптоми. При първата вълна на заболяваемостта преди няколко месеца случаите бяха предимно асимптоматични.

За изминалото денонощие положителни проби в област Кюстендил са дали 12 души. Новозаразени лица има в общините Кюстендил, Кочериново и Сапарева баня. С коронавирусна инфекция е мъж от с. Пороминово, община Кочериново. Има две положителни проби на жени от община Сапарева баня - от града и от с. Ресилово. Останалите установени положителни проби са на лица от община Кюстендил. Четири от новите случаи са от града, два са от кв. "Изток" и по един в селата Богослов, Коняво и Берсин.

Хоспитализирани за лечение в Ковид отделението на МБАЛ "Д-р Никола Василиев" в град Кюстендил са 11 души. От вчерашния ден няма промяна в състоянието на лекуваните пациенти.

Към този час настанени за лечение в Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са общо 12 души. Само един от настанените пациенти е в по-тежко състояние.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане