Пациент на хемодиализа към МБАЛ - Търговище е новият заразен в областта

https://www.24chasa.bg/region/article/8793960 www.24chasa.bg
МБАЛ-Търговище

Днес в област Търговище е регистриран нов случай на заразяване с коронавирус. Последният установен заболял е от село Крепча, община Опака, съобщиха от областната управа след извънредно заседание на Кризисния щаб за борба с разпространението на заразата, цитирани от БТА.

Мъжът засега няма оплаквания. Той пациент на отделението по хемодиализа в МБАЛ - Търговище и три пъти седмично следва да преминава процедура там. За удобство и безопасност, е настанен в Инфекциозното отделение на лечебното заведение. Предстои да бъдат издирени контактните му.

От Щаба съобщиха, че в областта вече са регистрирани 6 случая на излекувани от COVID-19. Двама са починалите, в следствие на заболяването. В Инфекциозно отделение на болницата са хоспитализирани 4 заразени жители на областта. В болница в Русе се лекува един човек от област Търговище. Заразени са още 4-ма души, които са поставени под домашна карантина.

Д-р Иван Светулков, управител на МБАЛ - Търговище, е съобщил, че в момента в Инфекциозно отделение се лекуват 7 пациенти, сред които и жители на други области, при капацитет 13 легла. Представителите и на трите многопрофилни болници в областта - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, ЦСМП - Търговище и СОБАЛ "Д-р Тасков" са съобщили, че разполагат с лични предпазни средства и средства за дезинфекция.
От Щаба допълват още, че превантивни проверки в дискотеки, нощни барове и подобни развлекателни заведения ще бъдат предприети от служителите на ОД на МВР - Търговище, за осъществяване на контрол по Заповедта на министър Кирил Ананиев..