COVID-19 в Добричко се шири вече дифузно

https://www.24chasa.bg/region/article/8794672 www.24chasa.bg
Болницата в Добрич

Разпространението на COVID-19 в област Добрич вече е дифузно, а не клъстърно. Има случаи, при които не може да бъде проследена епидемиологчината пътека на заразяване, тъй като част от далите положителна проба за инфекцията не са имали контакт със заразен.

От началото на месец юли в областта с положителен тест са 14 лица, от които 4-ма са хоспитализирани. След затварянето на Инфекциозното отделение към многопрофилната болница в Добрич е разкрит COVID сектор в рамките на Второ вътрешно отделение, който разполага с 11 легла, уточни БНР.

Секретарят на Областния координационен щаб и директор на РЗИ в Добрич д-р Светла Ангелова заяви, че от днес са започнали да се изследват 150-те абитуриенти от Езиковата гимназия, където има двама положителни зрелостници, както и децата от Детска градина 17, в която също беше установено заразено лице от персонала.

Неврологичното отделение в Многопрофилната болница също преустановява прием, след като негов пациент даде положителна проба за коронавирусна инфекция. Останалите пациенти ще бъдат преместени или изписани, след което ще се пристъпи към дезинфекция на цялото отделение.

РЗИ е отворила и телефонна линия за родителите на децата от затворената детска градина, които искат по желание да направят тестване, като разходите ще бъдат поети от Община Добрич.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта