/Обновена/Нови 8 заразени с коронавирус откриха в област Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/8798942 www.24chasa.bg
/Обновена/Нови 8 заразени с коронавирус откриха в област Велико Търново

През последното денонощие са потвърдени лабораторно нови 8 случая на COVID - 19 в област Велико Търново, сочат данните на Министерство на здравеопазването. С това инфектираните в района вече са 121. Четири (4) от новите диагностицирани с коронавирус  са контактни на други случаи и четири са без епидемиологична връзка, както помежду си, така и с останалите случаи, информират от областния кризисен щаб.

Към 11 юли карантинираните лица са 587, в т. ч. и близките контактни на потвърдените случаи на COVID – 19. В домашна изолация са 73 лица, а хоспитализирани са 11.

Междувременно областният кризисен щаб чрез неприсъствено заседание обсъди постъпили молби за провеждане на сватбени тържества в периода 10-12 юли. Във връзка с продължаващата тенденция на завишаване на броя на дневно регистрираните случаи на COVID-19 бе взето решение всички сватбени тържества на територията на област Велико Търново  да се провеждат съгласно т. 6 от заповед на министъра на здравеопазването, според която не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито, като се организират при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка