Кметът на Бургас тръгна към парк "Росенец", с него е и Христо Иванов (Видео, снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8799509 www.24chasa.bg

Кметът на Бургас Димитър Николов се отправил преди минути към парк "Росенец", където от сутринта се събират стотици хора от цялата страна, имащи намерение да слязат до сараите на Доган.

Малко преди да се отправи към "Росенец" Димитър Николов излезе пред сградата на община при Христо Иванов от "Демократична България", който след като не бе допуснат до брега в парка,се премести с група протестиращи пред сградата на Община Бургас.

Всеки момент се очаква те да пристигнат в парк "Росенец", блокиран от хиляди, дошли за два успоредни протеста - привърженици на ДПС от цялата страна и хора от различни градове, които се придвижват самостоятелно за предварителното плажуване в парк "Росенец".

Множество хора са събрани пред сградата на Община Бургас Снимки: Тони Щилянова
Множество хора са събрани пред сградата на Община Бургас Снимки: Тони Щилянова

Малко по-рано стана ясно, че кметът Димитър Николов е поискал полицейската блокада към подстъпите на парка да бъде вдигната и хората да бъдат допускани, но в разговор с директора на полицията Радослав Сотиров комисарят обяснил, че полицията е там, за да не допусне сблъсъци и за да тушира евентуално напрежение.

Кметът на Бургас тръгна към парк

От ОД на МВР Бургас съобщиха официално, че няма да допуснат размирици в "Росенец".

Кметът на Бургас тръгна към парк

В момента пред сградата на общината все още има около стотина души, които протестират срещу ограничения достъп до плажа край летните сараи на Доган.  Някои развяват трибагреници и плакати с надпис "Държавата не е частна собственост".

Кметът на Бургас тръгна към парк

"Ние нямаме отношение към почетния председател на ДПС, искаме само достъп до българския бряг, който е публична държавна собственост", каза протестираща пред наш репортер.

Кметът на Бургас тръгна към парк

Движението по път II-99 Бургас - Созопол при отбивката за парк "Росенец" се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Междувременно във фейсбук Васил Божков се опитва да "приватизира" и този протест, като го кръщава "Протест срещу хунтата" и зове ДПС да се присъедини. Според него протестът не е срещу партия или личност, а срещу хунтата и етнически сблъсък няма. 

Кметът на Бургас тръгна към парк