Втори час протестиращите не могат да стигнат до плажа (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8799704 www.24chasa.bg
Снимки: Димчо Райков

Втори час от протестния митинг желаещите да плажуват не могат да стигнат до нос Чукалята. Над стотина полицаи и жандармеристи са направили плътен кордон между хората на Христо Иванов и агитката на ДПС, които ги делят едни петдесет метра. 

На протестиращите с трибагреници бе предложено да отидат на плаж по страничен път, но се оказа, че той не води към морето пред сарая на Доган и те се върнаха обратно.

Междувременно кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че Община Бургас предвижда нов път до плажа, но още не е урегулиран и трябва да мине през Общинсти съвет. Към него ще бъде обособен и паркинг, допълни той. 

Протестиращите се опитват да стигнат до плажа. Снимки: Димчо Райков
Протестиращите се опитват да стигнат до плажа. Снимки: Димчо Райков

"Не провокираме никакво етническо напрежение, просто искаме да ползваме правото си на български граждани с равен достъп до плажа. Не може хората на ДПС свободно да стигат до там, а другите български граждани да нямат достъп до там", заяви Христо Иванов. 

Втори час протестиращите не могат да стигнат до плажа (Снимки)

Протестиращите често скандират "Мафия", "Еничари" и пеят българския химн.

"Искаме на плаж" - това е най-честият възглас, който се чува от редиците на протестиращите, докато от агитката на ДПС не се чуват никакви възгласи, а чинно стоят под парещото слънце зад техния кордон.

Междувременно на няколко пъти линейки изнасяха припаднали от жегата хора.

Повечето от протестиращите са без маски.              

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи