Стотици варненци се събраха на протест срещу правителството

https://www.24chasa.bg/region/article/8800652 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

За втора поредна вечер недоволни граждани се събраха пред сградата на община Варна, за да изразят неодобрението си към управлението на страната, предава БНР.

Множеството блокира движението на кръстовището пред сградата на общинската администрация, а след това се понесе в посока Севастопол, където бяха спрени от служителите на реда за кратко, а после продължиха към входа на Морската градина. Ехтят скандирания "Оставка" и "Мафия", и "Мутрите вън".

Варненци спряха пред сгардата на т.нар. Шах дом, скандирайки "Протестът е за вас".

Протестиращите промениха курса и тръгнаха по бул. "Княз Борис"I,в посока центъра. Недоволните са предвождани от няколкометров национален флаг, носен от десетина.Мнозина са с маски, в това число и униформените служители на МВР, които охраняват шествието. Общото впечатление е, че хората се стремят да спазват дистанция помежду си. "Борисов- позор" е друг лозунг на варннци, които вече наближават площад "Независимост".

Десетки флагове развяват варненци, протестирайки тази вечер. Могат да се видят и граждани, които са се завили с националния трикольор. Шествието вече достигна до площад "Независимост" до шадраваните.

Протести днес има и в Бургас и Русе. 

Организаторите на протеста в Русе обаче заявиха, че се дистанцират от всякакви политически сили.