Съмнение за COVID-19 затвори ортопедичното отделение на болницата в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/8802050 www.24chasa.bg
Болницата в Добрич

Трима нови пациенти с положителен резултат за COVID-19 има на територията на област Добрич за 12 юли показват данните в Единния информационен портал. Директорът на Регионалната здравна инспекция-Добрич и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова уточни, че се касае за две жени на възраст над 52 години и един мъж на 68 години. Мъжът и една от жените са настанени в COVID-сектора на Второ вътрешно отделение на болницата в Добрич, като и двамата са в общо задоволително състояние, добави още д-р Ангелова. Тя съобщи, че към момента в COVID-сектора има общо 6-ма пациенти, от които четиримата са с положителни резултати от PCR тест, а другите двама са приети вечерта на 11 юли. със съмнение за коронавирус. Предстои да им бъдат взети проби за изследване.

Третият случай е жена, която е на домашно лечение и поставена под изолация. И при трите новоустановени случаи се отнасят за лица, контактни на положителни за коронавирус пациенти.

От вечерта на 11 юли. е преустановен приемът в отделението по ортопедия в болницата в Добрич в настоящата му база, съобщи д-р Ангелова. Причината е съмнение за разпространение на коронавирус от лице, контактно на установен вече положителен случай на COVID-19. До изчистване на ситуацията на ръководството на болницата е разпоредено да се извърши организация и да не се отказва помощ на спешни пациенти, имащи нужда от ортопедично лечение. Такива пациенти ще се приемат в отделението по хирургия.Всички пациенти и персонал на отделението по ортопедия ще бъдат изследвани.

Д-р Ангелова заяви, че Регионалната здравна инспекция уведомява по телефон всички абитуриенти с положителен резултат за коронавирус. Към момента се уведомяват лицата с взети проби до четвъртък миналата седмица, включително. „Поради натовареност на лабораторията взетите проби за изследване в петък миналата седмица очакваме да са готови в понеделник в ранния следобед, а тези, на които бяха взети проби в събота – се очаква резултатите им най-вероятно да излязат във вторник. Всички с отрицателни резултати ще бъдат уведомени чрез ръководството на гимназията. „До излизане на резултатите от изследванията и получаване на информация препоръчваме на всички зрелостници, имащи някакви оплаквания, да се самокарантинират и ограничат контактите си“ – каза д-р Ангелова.

Заместник-кметът на Добрич д-р Емилия Баева е уведомила Регионалната здравна инспекция, че направените по желание на родителите 15 тестове на деца, посещаващи детска градина №17, са с отрицателни резултати, каза още д-р Ангелова. И резултатите на децата от двете групи, обслужвани от заразения служител, също са отрицателни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи