Общински съветници и депутати от Бургас на плаж в "Росенец" (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/8802456 www.24chasa.bg
Общински съветници и депутати от ГЕРБ в Бургас дойдоха на плаж в парк "Росенец" Снимки: Авторката

Общински съветници и депутати от ГЕРБ в Бургас дойдоха на плаж в парк "Росенец" преди минути, точно там, където вчера ескалира напрежението между протестиращи и представители на ДПС.

Общинарите разпънаха хавлии на метри от металната ограда, зад която се намира частно имение, известно като лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"С идването си тук днес искаме да покажем, че достъпът към този плаж е напълно свободен, но към него днес няма никакъв интерес. Виждате, че е празен, а това, което се случи вчера, беше провокация", коментира общинският съветник Калояна Живкова.

Тук са и председателят на местния парламент Севдалина Турманова, общински съветници от ГЕРБ, депутатите Иван Вълков и Галя Василева и зам-министърът на енергетиката Жечо Станков.

Севдалина Турманова припомни, че има приета от общинския съвет докладна записка за промяна на ПУП-а в парк "Росенец", който предвижда изграждане на инфраструктура до самия бряг - път, велоалея и паркинг. Сега достъпът до плажчето край т.н. сараи на Доган е изключително труден, като в продължение на над километър се върви между треви, храсти и камъни.

Точно по този алтернативен маршрут вчера кметът на Бургас Димитър Николов успя да изведе част от протестиращите на скандалния плаж.

В момента решението на общинския съвет се обжалва от един от съветниците пред административния съд, припомни Турманова.

Към този час брегът е осеян с българския флаг, няколко знамена са забити в пясъка, на метри от оградата на лятната резиденция.

Зад ограда на ивицата се намира частен имот, станал популярен като лятната резиденция на Доган.
Зад ограда на ивицата се намира частен имот, станал популярен като лятната резиденция на Доган.

Плажът, до който хиляди искаха да стигнат на11 юли, днес беше празен.
Плажът, до който хиляди искаха да стигнат на11 юли, днес беше празен.

Общински съветници и депутати от Бургас на плаж в

Групата съветници, депутати и активисти на ГЕРБ на плажа в Росенец.
Групата съветници, депутати и активисти на ГЕРБ на плажа в Росенец.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12