Увеличават видеокамерите в парковете на Монтана заради вандали

https://www.24chasa.bg/region/article/8805205 www.24chasa.bg
Кметът на Монтана Златко Живков

Увеличават видеокамерите в парковете на Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Крайната мярка е заради зачестилите набези на вандали. През последните месеци са изпотрошени пейки, кошчета за боклук се бутат във фонтана, чупят се уредите на фитнеса наоткрито, палят се кабинките на екотоалетните и други посегателства, Последният случай е от почивните дни, когато бяха опожарени две от кабините в най-посещаваният парк „Монтанензиум". По случая е образувано досъдебно производство.

„Това се случва за шести път. Хората от фирмата ще подменят всички кабини в града, а ние ще им осигурим видеоохрана. Нямам никакво обяснение кой и защо пали и троши. Парковете са обновени и призовавам гражданите да подават сигнали, а злосторниците ще бъдат наказани.", призова градоначалникът.

През последните дни тече усилено чистене във всички райони на Монтана. В момента усилията са насочени в комплексите „Изгрев", „Пъстрина"и квартал Мала Кутловица, където живеят 2500 души. 60 улици са направени в този квартал, който от 1935 година е част от град Фердинанд, припомни кметът.

Нов общински път ще се строи на улица „Асен Златаров“ , където са премхнати незаконните ламаринени постройки.

„Чистим и по улица „Петър Парчевич“- бараки, отчуждени къщи, фургони. Там става все по- чисто и по- модерно, похвали се кметът.

Предстои реконструкцията на улиците „Неофит Бозвели" и „Вапцаров".

„Ремонтът на булевард „Арнолди" на практика ще промени качеството на живота на 18 000 души, които живеят в кварталите „Младост 1" и „Младост 2". Надявам се, че скоро ще започнем, за да приключим до края на септември- октомври", заяви кметът. До есента ще бъде готова и улица „Диана“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов