Нов случай на COVID-19 е регистриран в област Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/8805815 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе е констатиран нов случай на лице, заболяло от коронавирус. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Става дума за 27-годишен мъж от гр. Русе. Той не проявява симптоматика и за момента се намира под домашна карантина.

Важно е да се отбележи, че новоконстатираният случай ще бъде обявен в Единния информационен портал най-вероятно през утрешния ден.

Имайки предвид новообявеният случай общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 62-ма души, като от тях активни са 42-ма. Понастоящем на домашно лечение са намират 27 души, а други 15 са хоспитализирани, от които един е интубиран. Касае се мъж на 67 години от гр. Русе, чийто положителен резултат от PCR-теста беше обявен на 9-ти този месец. Припомняме, че той беше в увредено общо състояние и поради това беше приет на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, но от вчера е преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където е интубиран. Мъжът е с пневмония и придружаващи заболявания.

Що се касае до разпределението на активните случаи по населени места от региона то се запазва почти същото и е както следва – 38 от гр. Русе и по един от градовете Борово и Бяла, а също и по един от селата Щръклево и Кацелово.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка означава съответно 17 и 25. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 36 са жените, а мъжете са 26, което в проценти е респективно 58% и 42%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 669, а за други 6039 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6708.

Същевременно в трите лечебни заведения в Русе – двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ на лечение са общо осем пациенти от Разградска област и един от област Търговище.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни