От септември синя зона в София всеки ден, а зелена - и в събота

https://www.24chasa.bg/region/article/8806408 www.24chasa.bg

От септември синята зона за паркиране в София ще работи 7 дни в седмицата, а зелената - и в събота. Това предложение за промени в наредбата за организацията на движението в София одобри транспортната комисия на Столичния общински съвет. Обсъждане ще има и в комисията по местно самоуправление в сряда, след което новите правила трябва да бъдат одобрени от СОС.

Зелената зона да се разшири около пазара “Иван Вазов” и в горната част на кв. “Яворов”, предвиждат промените. Предлага се синята да работи в събота и в неделя от 10 до 18 ч. Сега тя действа само в събота от 8,30 до 18 ч. Зелената също ще работи в събота от 10 до 18 ч.

7000 паркоместа ще преминат от по-евтината зелена зона, където паркирането струва по 1 лев на час, в по-скъпата синя зона, която е 2 лв. на час. Така тя ще обхване района между булевардите “Сливница”, “Опълченска”, “Скобелев”, “Тотлебен”, “П. Славейков”, “Евлоги и Христо Георгиеви” и “Д. Николаев” и ще има общо 12 хил. паркоместа. Хората с валиден стикер за зелена зона няма да доплащат, ако живеят в район, който премине в синята, обясни шефът на транспортната комисия Карлос Контрера.

Разходите за репатриран автомобил са 105 лв., а за скоба - 40 лв., пише шефът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев. Цените на паяка - 60 лв., и на поставена скоба - 30 лв., не са актуализирани от години. От ГЕРБ отказват промени в цените.

Транспортната комисия отхвърли доклада на Борис Бонев от “Спаси София”, в който бяха част от предложенията на мнозинството, но и забрана за движение на каруци в София, намаляване на служебните паркоместа на институции и др.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В момента сме разделени, той е при майка си в Германия Купих на Лоренцо чисто нов джип Няма да правя повече дуети с мама Тази година съм на гръцкото море Софи Маринова е родена на 5 декември 1975 година. Изпълнителката има една от най-богати кариери в попфолка в България. Когато Софка е на сцената, шоуто е гарантирано

Автомобил като космически кораб пуска на пазара "Ролс Ройс".  Великолепното возило в наречено "кола от 2035 г.", поради предположение, че така ще изглеждат автомобилите от бъдещето. То е представено на широката публика от Алекс Хърши, известна с прякора "Суперкар Блонди". Както писа "България Днес", мацката с търговски нюх е австралийка

Британец доведе съпругата си на меден месец в България заради... компютърна игра. Историята му е разказана в SPORTbible - едно от най-големите спортни издания в Обединеното кралство, и през последните дни се разпространява в цяла Европа. Тим Пайк е голям почитател на "Футбол мениджър", в която влизате в ролята на треньор, редите състави