Съдът в Пазарджик осъди прокуратурата за продължило над 10 г. дело срещу бивш кмет

https://www.24chasa.bg/region/article/8807748 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Окръжен съд - Пазарджик осъди Прокуратурата на Република България да заплати на В. Н. сумата от 100 000 лева за причинени му неимуществени вреди - продължило повече от десет години наказателно производство срещу нещо, съобщава пресслужбата на съда.

В периода 20.06.2003 г. - 15.01.2014 година срещу В. Н. са поддържани обвинения в извършване на тежки умишлени престъпления по служба в качеството му на кмет на Белово. За това време в Пазарджишкия окръжен съд са образувани общо шест наказателни дела от общ характер. Три пъти делото е било прекратявано и връщано на Окръжна прокуратура - Пазарджик за отстраняване на съществени нарушения, три пъти делото е било връщано от Апелативен съд - Пловдив за ново разглеждане от друг състав на съда.

След постъпили отводи на всички съдии, то е изпратено за разглеждане от Окръжен съд - Пловдив, присъдата отново е отменена и върната на Окръжна прокуратура - Пазарджик за доразследване. След внасянето на обвинителния акт срещу В.Н. за осми път, Окръжен съд - Пазарджик изпраща делото на ВКС за определяне на компетентен съд. Окръжен съд - Благоевград прекратява наказателното производство и го връща на пазарджишкия съд за доразследване. Следственото дело е прекратено през 2013 г., поради това, че престъпленията не са извършени от В.Н. и деянията не са престъпление.

Решението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Андреа, ексклузивно пред "България Днес": Не се чувствам предадена, правя песни, вдъхновена от личния си живот, казва изпълнителката "Не се чувствам предадена!" Това заяви Андреа специално за "България Днес" в първото си интервю след раздялата си с Кубрат Пулев. Фолкпевицата разкрива пред вестника, че никой не я е предавал в трудните моменти

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"