Продължава пръскането срещу комари днес в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/8809067 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Община Русе

Пръскане срещу комари с наземна техника ще бъде извършено днес на територията на град Русе, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Планираното за днешния ден третиране по река Дунав се отлага заради неблагоприятни метеорологични условия и силно течение на реката. Речната обработка ще се извърши в три последователни дни, когато времето позволява.

Организацията за наземното третиране се извършва в присъствието на общински служител от отдел „Екология“, който контролира и зареждането на техниката с препарат и следи за необходимото съотношение.

Тази вечер в 21:00 ч. стартират пет съвместни екипа, в които участват и служители на отдел „Екология“, които осъществяват пряк контрол върху обработените площи.

Прави се и допълнителен анализ на популацията на комарите и ефективността на извършените третирания. На 6 юли за едно денонощие в Парка на младежта е поставен капан за комари, който е отворен на следващия ден. Анализът показва дали инсектите са по-малко след третиране. След дезинсекцията днес ще бъде поставен нов капани за извършване на количествен анализ на вредителя и качествен за извършеното третиране.

Припомняме, че миналата седмица беше извършена дезинсекция и в малките населени места и се организира съгласувателен режим за третиране по бреговете на река Дунав при добри метереологични условия. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България