Екоминистерството насочва повече европари към Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/8809401 www.24chasa.bg
Кметът Здравко Димитров и екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро обсъдиха приоритетно проекта "Въча"

"Трябва да помислим за още инвестиции, как да насочим повече вече извоювани европейски пари към Пловдив". Това заяви министърът на околната среда Емил Димитров след среща с кмета Здравко Димитров

Двамата са обсъдили обсъдили 4 европроекта по Оперативна програма „Околна среда“, които изпълнява общината. Най-важната тема обаче е била как по-бързо да се придвижи проектът „Въча“, който ще осигури водоснадбдяването на Пловдив и още 5 общини.

„Бъдещето на децата ни зависи от Въча", заяви министърът. Той допълни, че Пловдив и в момента не страда от липса но вода, но тя би могла да стане много по-качествена. Ревизоро смята, че ако се реализира проектът Въча освободените водни ресурси ще могат да се пренасочат към промишлеността.

Той съобщи още, че четирите големи родопски язовира „Кричим“, „Въча“, „Цанков камък“ и „Доспат“ са почти пълни – нивото им е над 91%, като на „Въча“ достига 96%.

Според министърът приоритетни за общината трябва да бъдат почистването на река Марица и рехабилитацията на каналите на „Напоителни системи“.

Освен това е важно водният ресурс да се администрира правилно, така че да стигне за всички в годините, смята той. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда