19 млн. лева за локалните платна Пловдив-Асеновград, почват ги

https://www.24chasa.bg/region/article/8812086 www.24chasa.bg
Дани Каназирева разписва техническия проект за локалните платна Пловдив-Асеновград.

18,9 млн. лева ще струват локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, чието изграждане започва в края на месеца. Това съобщи областният управител Дани Каназирева, която подписа техническия проект.

Те ще са с дължина 10 км от двете страни на разширената отсечка.
"Следващата седмица ще бъде подписано и строителното разрешение, с което ще са даде старт", допълни Каназирева. По време на строителството движението по трасето Пловдив-Асеновград, което води и към Смолян, няма да се променя.

По думите й това стартът на локалните платна е станал възможен, след като приключиха процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително водените съдебни дела, а правото на строеж бе учредено в полза на Пътната агенция от трите общини - Родопи, Куклен и Асеновград.
Междувременно вече се работи по основния ремонт на пътя за Хисаря в 9-километровия участък от Дуванлий до Черничево. До курортното градче в момента движението е отбито през Житница, Ново и Старо Железаре.

„Изключително съм доволна, че успяхме да стартираме бързо ремонтните дейности. Още в началото на годината, започнахме разговори с АПИ, защото това е много натоварен участък по пътя към националния ни курорт. Трафикът целогодишно е интензивен и трябваше да спешно да се ремонтира", допълни областният управител.

Тя увери, че се работи и по размразяване и довършване на надлеза преди Хисаря.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов