Тотомилионер осинови двете лъвчета в Благоевград

https://www.24chasa.bg/region/article/8816767 www.24chasa.bg
Кметът Румен Томов гушна лъвчетата, които са в клиника в София.

Тотомилионерът Николай Динков осинови двете новородени лъвчета в зоопарка в Благоевград, съобщи кметът Румен Томов. Бебетата се родиха преди десетина дни, без да бъде планирано забременяването на майката, която имала имплантирана спирала. Тя нямала майчин инстинкт да се грижи за тях и се наложи да бъдат взети и преместени в клиника в София, където ще останат около месец, за да укрепнат.

Започва ремонт на клетката на лъвовете и разширяването. Двете малки ще живеят на 2 дка площ. Осиновителят Николай Динков-Нинджата изявил желание да поеме ремонта, а след това и средствата за отглеждането на лъвчетата Симба и Бамби.

Община Благоевград вече се подготвя за посрещането на малките обитатели на зоопарка. "Ангажирали сме фирма, която да проектира и изгради новата клетка, те имат опит в това, защото са изграждали клетки за лъвове и на други места в страната и сме сигурни, че ще създадат удобен дом за нашите лъвчета", каза кметът Румен Томов, който преди дни бе в клиниката в София, за да види как се развиват бебетата.

"Щастлив съм да кажа, че лъвчетата вече са много добре, наддават по около 120 грама на ден и очакванията на екипа, който се грижи за тях е, че в края на юли ще тежат по около 5 кг.

И двете са много жизнени и игриви, а от следващата седмица екипът на д-р Илия Райчев каза, че ще започнат да ги захранват с месо", каза Томов.

Осиновителят Николай Динков и съпруга му Полина спечелиха 7 млн. лв. точно преди 5 г. - през юли 2015 г. с фиш от тотото. Динков е зет на кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли, чиито син пък е депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни

Легендата на българското кино Филип Трифонов, познат с ролята си от "Момчето си отива", наистина отива - на работа. Топпапараците на "България Днес" изловиха актьора да се стяга за артистичен делник, понесъл огромна връзка ключове, която се вееше театрално зад гърба му. Снимки: България

Надя Панкова Сякаш живеем в някакъв калейдоскоп. Проблемът в нашия е, че накъдето и да го въртим, виждаме едни и същи картини. Още от 1990 година. Та до днес. Поредният опит на протестиращите да са оригинални, бе преди броени дни на "Орлов мост" - тази ключова точка, без която сякаш протест у нас няма как да се случи