Расте броят на настанените с COVID-19 в болницата в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/8817117 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

Седем нови случая с положителни резултати за COVID-19 са регистрирани за Добричка област - съобщи директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова и добави, че петима от пациентите са хоспитализирани.

Жените са на възраст от 19 г. до 67 г., една е зрелостничка. Две от тях са поставени на домашно лечение и изолация, а три са хоспитализирани. Едната от пациентките е на лечение в болница „Св. Марина“ – Варна, а другите две са в болницата в Добрич. Мъжете-пациенти, са на възраст 57 г. и 78 г. И двамата са хоспитализирани в добричката болница.Всички контактни лица на болните са издирени и карантинирани.

Възстанови работата си отделението по "Ортопедия и травматология" в болнициата в Добрич. Всички направени проби за коронавирус са отрицателни. Не е заразена дори най-контактната на придружителката, показала положителен тест за вирусната инфекция. Отделението е напълно дезинфекцирано и няма никаква опасност за лекарите, сестрите и болните. Една от придружителките даде положителна проба за коронавирус и от 11 юли отделението беше затворено. 24 теста бяха направени на персонала на отделението и контактните.

От известно време е увеличен броят на хоспитализираните пациенти, заразени с коронавирус в болницата в Добрич – заяви на изпълнителният директор д-р Светозар Байчев. В момента в ковид-сектора към Второ вътрешно отделение, който е изолиран самостоятелен сектор, има приети 10 души. Те са в средно тежко състояние и биват лекувани според предписанията на лекари - пулмолози. Други трима пациенти, които са в тежко общо състояние, са интубирани и настанени в интензивния ковид-сектор. Там работят реаниматори и реанимационни сестри. Има и един пациент с диабет, който е със съмнение за коронавирус, изолиран е в самостоятелна стая в първо вътрешно отделение и очаква резултатите от направения му тест. Пациентите, които имат рентгенологично доказана клинична картина, биват изолирани в стаи самостоятелно в белодробния сектор на второ вътрешно отделение до получаване на резултат от тест. Ограничена е работата на сектора по гастроентерология във второ вътрешно отделение, където ще се приемат само спешни пациенти, а навсякъде в болницата са организирани изолаторни стаи за съмнителни пациенти.

Всяко число по-високо от 20 заразени на денонощие би било стряскащо за лекарите от болницата - признава д-р Байчев и допълва, че има създадена организация в терапевтичните отделения да бъде прекратена дейност, да бъде разкрита допълнителна за овладяване на заразата. „Проблемът е по-скоро с персонала, защото той е ограничен в болницата. Няма как да влязат нови специалисти по здравни грижи и лекари, защото желаещи няма” – каза още д-р Байчев.. Поне още 10-15 дни ще продължи така, докато се овладее ситуацията – е прогнозата на лекаря. До този момент няма медицински специалист, който да е заразен с Ковид-19. Преди време специалист по здравни грижи е имал позитивна проба, но той е бил извън пряката диагностично-лечебна дейност на болницата, работил е в медицински център. Има и две санитарки с доказан коронавирус, които са карантинирани у дома си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под карантина е поставена скандалната силиконка Анита Мейзер на Хаваите. Това се е наложило заради пандемията. За неволите си, съпътствали поредното й екзотично пътуване, сексбомбата споделя в социалната мрежа. Мейзер отпътувала към Хаваите от Лас Вегас. Някогашната миска тихомълком се изнесе в столицата на хазарта

Певицата Милена Славова е била спряна с колата й от полицаи и глобена без никакво нарушение, твърди самата тя. Дори й било предложено да си избере санкция, за да й е по-евтино. "Тези "другари" ме спряха и ме попитаха за какво искам да ме глобят! Аз попитах защо трябва да ме глобяват, като всичко ми е наред

Съпругата на Георги Илиев преди време взриви мрежата с емоционален пост - навремето с любовта му притежавала света, а сега имала пари, но се чувствала бедна Мая Илиева се завърна в България. Вдовицата на покойния Георги Илиев от няколко седмици е в София и вероятно не смята скоро да напуска страната