Боклуците под магистрала "Струма" не са на община Дупница

https://www.24chasa.bg/region/article/8817930 www.24chasa.bg

Във връзка с изнесената информация от Върховна административна прокуратура за констатирани данни за извършено престъпление, свързано с нерегламентирано струпване на отпадъци под моста на АМ "Струма", Община Дупница излезе със свое становище:

Зачитаме върховенството на Закона, като в своите си действия винаги сме се ръководили от него. Предприетото по конкретния казус е съобразено, както със законовите норми, така и с указанията и предписанията дадени от компетентните институции, като е взето предвид, че собствеността на суровините не принадлежи на Община Дупница. С влязло в сила съдебно решение е установено, че същите имат собственик и той е  "Феникс Дупница".

И преди възникването на пожара, засегнал АМ "Струма", Община Дупница е предприела действия по предотвратяване складирането на отпадъци в района, извършени са проверки, водени са редица дела, включително касаещи и собствеността на същите.

Община Дупница е предприела всички действия по почистването, като освен фактическото премахване на суровините, почистването предполага и предварителни действия съобразно Закона, които се извършват и в момента.

Община Дупница заявява готовност, както и досега да съдейства на органите и всички институции по разрешаването на казуса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов