Санкционират кметове заради незаконни сметища в областите Русе, Разград и Силистра

https://www.24chasa.bg/novini/article/8829134 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Множество замърсени терени са установени при проверки в областите Русе, Разград и Силистра. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, която отговаря за трите региона.

Оттам информират, че от началото на годината са извършени 86 проверки, като контролът се осъществява паралелно - по план и по разпореждане на Върховната административна прокуратура.

Замърсените терени са със смесени битови и строителни отпадъци - на площ от два до пет декара, обикновено в територията на съществуващите преди години селски сметища.

Например, в област Силистра са установени места със строителни отпадъци от изграждането на водния цикъл в града. В Русенско много замърсени терени са констатирани в община Ветово. На кметовете са дадени предписания в срок да ги почистят. Предстоят нови проверки, отбелязва БТА..

От екоинспекцията съобщават, че на 10 кметове - на Кубрат, Цар Калоян, Исперих, Дулово, Тутракан, Голямо Враново, Смирненски, Глоджево, Сеново и Ново село, са съставени актове за установяване на административно нарушение. Санкции ще бъдат наложени и на кметовете на село Просена и на Силистра. На кмета на село Ново село е издадено и писмено предупреждение за неосъществен контрол на дейностите с битови и строителни отпадъци.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога