Столетничка от Широка лъка: Храня се с каквото има, колбаси не вкусвам

https://www.24chasa.bg/region/article/8839216 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Пресцентъра на Община Смолян

Шина Гергьовска от смолянското село Широка лъка навърши сто години. По традиция кметът на община Смолян Николай Мелемов и връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв.

"Само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава голяма любов и признание от близките си хора. Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност ", каза Мелемов на рожденичката.

Баба Шина, която е родом от Солища, благодари за вниманието. Тя се радва на добро здраве и достолепната възраст не и пречи да си сее градината с фасул и картофи, както и да се грижи за домашното и стопанство.

Столетничката е работила в селското стопанство навремето, а след това дълги години е била готвачка в местната детска градина. Тя има три деца – двама синове и една дъщеря. За съжаление единият от синовете и наскоро е починал. Баба Шина се радва на 6 внуци и 10 правнуци. Всички бяха дошли да я поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дълголетие, казва че каквото има с това се храни. От менюто обаче са изключени колбасите – салами, наденици и кренвирши.