Съдебният спор за строителството на Алепу отложен за есента

https://www.24chasa.bg/region/article/8851513 www.24chasa.bg
Строежът на Алепу.

Делото за строителството на Алепу в Бургаския административен съд бе отложено за 21 септември, след като на заседанието днес  стана ясно, че инвеститорът "Алепу вилидж" е нередовно призован, а освен това негов адвокат е изпратил болничен, че не може да се яви на 27 юли.

До съдебен процес се стигна след като прокуратурата внесе протест срещу разрешението за строеж, издадено на 10.09.2018 г., с което се дава право за извършване на строителни дейности за хотелски комплекс "Алепу вилидж".

"Поддържаме протеста, според нас разрешителното за строеж на хотел е нищожно и ако бъде обявено от съда за такова, целият строеж е нищожен", коментира наблюдаващият прокурор Христо Колев. Две били основанията на прокуратурата - едното е, че след като е имало вече издадено разрешително за изграждане на подпорна стена от 26 февуари, 2018 г., нямало правно основание да се издава друго разрешително за строеж на същото място, но въпреки това на 10 септември 2018 такова е било издадено за строеж на комплекс "Алепу вилидж".

Второто основание на прокуратурата е, че разрешителното от септември е издадено без оценка за въздействие на околната среда /ОВОС/, а мястото било близо до две защитени зони.

Представителият на строителя "Главбулгарстрой" адвокат Димитър Данаилов пък заяви минути преди делото, че казуст не е сложен и трябва да се реши в съда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тервел Пулев отиде на футболен мач, видя зоркото око на "България Днес". Като част от публиката, боксьорът нямаше как да остане незабелязан и голяма част от времето прекара в раздаване на автографи и снимки на екзалтирани фенове. След края на мача, който не успя да проследи качествено, той си тръгна от скамейките заедно със съпругата си Диана

Вталена и освежена изглежда Карина Караньотова, забеляза "България Днес". Репортерката в БНТ 2, която стана майка преди 5 години на малкия Иво, показа стегната фигура край работното място. Журналистката май е прежалила неприятната случка от лятото, когато сподели, че са й откраднали портмоне с 350 лв. от плажна маса на родното Черноморие

На плаж се отдаде в последните септемврийски дни най-бързата бяла жена на света Ивет Лалова. Тя показа, че лятото за нея изобщо не е свършило. Българската спринтьорка се разхвърля по бански и забегна по Средиземноморието, за да събира слънчеви лъчи. Ивет е в компанията на своя съпруг Симоне Колио, с когото са отседнали в усамотена вила на брега