Петима са пострадали при пожара в мебелната фирма в Търговище

https://www.24chasa.bg/region/article/8863564 www.24chasa.bg
Снимката е илюстративна: Pixabay

Петима души са пострадали при пожара в мебелната фирма в Търговище. Те са служители на завода. Огънят е локализиран, гасенето продължава и в момента, каза директор на РД "Пожарна безопасност и защита на населението в Търговище комисар Стефан Стефанов, цитиран от БТА.

Най-сериозно е пострадал един човек, който е с втора степен изгаряния и вече е транспортиран до здравно заведение във Варна. Останалите са обгазени, имат и леки изгаряния, прегледани са в болницата в Търговище и са освободени.

Пожарът е възникнал в 10,55 часа в цеха за дунапрен, при кроене на материала. По думите на Стефанов, който и в сега е на мястото, огънят е овладян. Все още на места горят складирани дървени дъски. Не е допуснато разпространение към други помещения и сградите в съседство в Промишлената зона на града. Нанесени за сериозни материални щети. Цехът на фирма "Мебел стил" е почти унищожен, каза Стефанов.

За овладяването на огнената стихия са използвани три пожарни автомобила, една автостълба и две водоноски - по една на пожарната и на Община Търговище. Няма пострадали огнеборци.

За изясняване на причините за възникването ще бъде образувано досъдебно производство, допълни още комисар Стефан Стефанов.