Рекордна за това лято жега в Русе

https://www.24chasa.bg/region/article/8864187 www.24chasa.bg
Термометрите показваха до 48 градуса. Снимка Авторът

Рекордна за това лято бе жегата в Русе днес. Към 15 часа температурите достигнаха 39 градуса на сянка. Под палещите слънчеви лъчи бе много по-жежко, като термометрите показваха до 48 градуса. Въпреки огромната жега се оказа, че на днешния ден в Русе са достигани по-високи температури.

През 1985 година термометрите в дунавския град са показвали 41,4 градуса на сянка, припомниха от Хидрометеорологичната станция на АППД. Въпреки това, през това лято, 39 градуса са най-високата температура досега в Русе. Дунавският град беше и най-топлия в страната в четвъртък. Някои фирми дори пуснаха в почивка работниците си между 14 и 16 часа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември