Полицаи учат пловдивските хлапета как да оцеляват в трафика

https://www.24chasa.bg/region/article/8871582 www.24chasa.bg

Наред с полицейските акции, пловдивските служители на МВР продължават с откритите уроци през летните месеци - във времето, когато децата са навън.

Освен че е нужно да познават правилата по безопасност, малчуганите трябва да се научат да мислят и действат като участници в движението. За това им помагат практическите упражнения под формата на игри.

Не трябва да забравяме, че те са най- уязвими на пътя просто защото са си деца. Опитът показва, че могат да познават пътните знаци, теорията на безопасността, може да печелят конкурси по познаване правилата на движение, но в крайна сметка са подвластни на своята детска природа.

Полицаи учат пловдивските хлапета как да оцеляват в трафика

И когато са увлечени в игра или оживен разговор с приятели, се втурват през улицата, забравили, че трябва да се оглеждат за приближаващи моторни средства.

Полицаи учат пловдивските хлапета как да оцеляват в трафика

Играта напълно владее тяхното съзнание. Реакциите им са непредвидими и внезапни. Това е и целта на кампанията " Безопасно лято на колела" - да възпитаваме децата да мислят като пълноправни участници в движението и с това да пазим живота им на пътя.