Полицаи учат пловдивските хлапета как да оцеляват в трафика

https://www.24chasa.bg/region/article/8871582 www.24chasa.bg

Наред с полицейските акции, пловдивските служители на МВР продължават с откритите уроци през летните месеци - във времето, когато децата са навън.

Освен че е нужно да познават правилата по безопасност, малчуганите трябва да се научат да мислят и действат като участници в движението. За това им помагат практическите упражнения под формата на игри.

Не трябва да забравяме, че те са най- уязвими на пътя просто защото са си деца. Опитът показва, че могат да познават пътните знаци, теорията на безопасността, може да печелят конкурси по познаване правилата на движение, но в крайна сметка са подвластни на своята детска природа.

Полицаи учат пловдивските хлапета как да оцеляват в трафика

И когато са увлечени в игра или оживен разговор с приятели, се втурват през улицата, забравили, че трябва да се оглеждат за приближаващи моторни средства.

Полицаи учат пловдивските хлапета как да оцеляват в трафика

Играта напълно владее тяхното съзнание. Реакциите им са непредвидими и внезапни. Това е и целта на кампанията " Безопасно лято на колела" - да възпитаваме децата да мислят като пълноправни участници в движението и с това да пазим живота им на пътя.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актрисата Саня Борисова и рапърът Кристо прекараха няколко дни заедно на тузарския гръцки остров Миконос, научи "България Днес". Дестинацията се превръща в една от най-актуалните за родните знаменитости, откакто нискотарифна компания пусна директни полети от София и обратно. Миналия вторник рано сутринта Саня и Кристо се появяват заедно на

В сериозно положение изпадна фолклегендата Сашка Васева. Певицата не успя да събере пари за лечение на очите си, а заради коронавируса не я канят и на участия. "Пари за лечението на слепотата ми нямам. Направих кампания за събиране на средства, за да отида в клиника в Германия, но резултат няма. Хората вероятно са в затруднено положение и нямат

Прахът на обичаната народна певица Христина Лютова беше разпръснат в Родопите. "Гласът на Родопа планина", както приживе беше наричана изпълнителката, почина през месец май тази година - 12 дни преди да отпразнува 80-ия си юбилей. Предсмъртното й желание е да бъде кремирана, а прахът й да бъде разпръснат от планинския рид Кайнадина