Още заразени с коронавирус в домовете за възрастни хора във Варненско

https://www.24chasa.bg/region/article/8872190 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

82 души са заразени с COVID-19 в Дома за възрастни хора "Св. Георги" край Варна. Починалите там са трима. Сред заразените има и шестима души от персонала - доктор, медицински сестри и хигиенист, предава БНТ.

Най-тежко е състоянието на лекаря, който е настанен в инфекциозното отделение на Университетската болница "Света Марина" в града.

Днес стана ясно, че има заразена жена и в друг старчески дом - "Гергана". Състоянието й не е тежко. Направени са тестове на всички контактни лица. Очаква се резултатите да бъдат готови утре.

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев съобщи, че болните от дом "Свети Георги" няма да бъдат местени, а ще бъдат отделени на друг етаж.

"В такъв тип заведение хората са трудноподвижни, над осемдесетте, поне с едно придружаващо заболяване. Така, че взехме решение на Щаба да останат там. Всяка болница даде медицински екипи, доктори, медицински сестри, т.е ще се въртят на ротационен принцип и ще се оказва медицинска помощ на място. Не са в тежко състояние повечето. В дом "Гергана" само един случай има установен", заяви Пасев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта